دیجیتال مارکتینگ

دیجیتال مارکتینگ (Digital Marketing) به مجموعه فعالیت هایی که جهت تبلیغ محصولات و خدمات با استفاده از ابزارهای دیجیتالی صورت می گیرد گفته می شود. این یک تعریف خیلی ساده از دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال بود. در واقع دیجیتال مارکتینگ خیلی گسترده تر از دیگر روش های بازاریابی در کسب و کارهای سنتی است.

به گفته نیل پاتل (دیجیتال مارکتر معروف هندی) دیجیتال مارکتینگ آمیخته ای از بازاریابی، جذب و حفظ مشتری با استفاده از ابزارهای دیجیتال است. طبق این تعریف دیجیتال مارکتینگ ابزار قدرتمندی برای بازاریابی محصولات و خدمات توسط رسانه های جدید نوظهور در دنیای دیجیتال است.

در این مقاله قصد دارم در مورد دیجیتال مارکتینگ و ابزارهای آن و همچنین مزیت های آن برای کسب و کارهای آنلاین و سنتی صحبت کنم. پس اگر دوست دارید بدانید دیجیتال مارکتینگ چیست و شامل چه چیزهایی می شود و چرا حتما باید از آن استفاده کنیم پیشنهاد می کنم تا انتهای این مقاله همراه من باشید.

 

چرا بازاریابی دیجیتال؟

حتما از تعداد افرادی که از موبایل های خود برای انجام کارهای روزمره شان استفاده می کنند خبر دارید؟ البته دقیقا نه ولی حدودا می دانید. اگر یادتان باشد قبلا در هر خانواده ای فقط پدرها تلفن همراه داشتند. آن هم یک تلفن همراه خیلی ساده! ولی الان قضیه فرق کرده و هر نفر از اعضای یک خانواده حتما مجهز به یک گوشی تلفن همراه است. آن هم از نوع هوشمندش. با گسترش شبکه های اجتماعی و میزان محبوبیت آن ها در کشور ما هم استفاده از تلفن های همراه هوشمند در کشور ما چندین برابر شد.

خب این یعنی چه؟ هر کجا که سیل عظیمی از افراد وجود دارند مسلما بهترین جا برای تبلیغات و بازاریابی محصولات و خدمات است. دیجیتال مارکتینگ هم یعنی همین! یعنی استفاده از ابزارها و رسانه های دیجیتال برای بازاریابی محصولات و خدمات شما.

 

معایب ابزارهای آفلاین دیجیتال مارکتینگ چیست؟

اگر بخواهیم از ابزارهای آفلاین دیجیتال مارکتینگ استفاده کنیم اولا هزینه بسیار بالایی دارد و ثانیا به هیچ وجه نمی تواند برای ما هدفمند باشد. منظور از ابزارهای آفلاین در دیجیتال مارکتینگ استفاد از تبلیغاتی تلویزیونی، رادیویی، تلفنی و تبلیغات گسترده محیطی است.

این نوع تبلیغات به هیچ وجه برای ما بازدهی خوبی نخواهد داشت. به طور کلی انتقال پیام از طریق این رسانه ها برای مخاطب هدف ما تقریبا غیرممکن است. به عنوان مثال اگر بخواهیم تبلیغات کسب و کارمان را که خیلی هم تخصصی است و مخاطب هدف خاص خودش را دارد در تلویزیون انجام دهیم تبلیغ ما برای هرکسی که پای تلویزیون نشته است نمایش داده می شود و این به هیچ عنوان هدفمند نخواهد بود.

هرگز نمی توانید از طریق تبلیغات تلویزیونی پیام مشخصی را برای گروهی از مخاطبان هدف خود ارسال کنید. مثلا اگر شما قبلا محصولاتی را به گروهی از افراد فروخته اید دوباره نمی توانید برای آن ها پیام سفارشی شده جهت فروش مجدد محصولات تان با تخفیف ویژه ارسال کنید!

نکته بعدی در استفاده از رسانه های آفلاین دیجیتال مارکتینگ سنجش بازدهی تبلیغات است. به عنوان مثال اگر شما همزمان بخواهید از تبلیغات تلویزیونی و بیلبورد های داخل شهر استفاده کنید سنجش میزان بازخورد برای شما بسیار سخت خواهد بود. مثلا نمی توانید بفهمید به طور میانگین چند نفر از تبلیغات تلویزیونی و چند نفر از تبلیغات بیلبوردی داخل شهر مشتری شما شده اند؟ این نکته منفی باعث می شود هیچوقت ندانید چقدر از بودجه ای که برای تبلیغات صرف کرده اید برای شما سود داشته است.